Lubyy Méz

Lubyy-Honig egy romániai székhellyel bejegyzett kisvállalkozás, bázisa Erdélyben van, tevékenységi köre méhészet és  a méz termelés. Idénynek megfelelően, különböző fajta mézet állítunk elő; akác- és virágmézet termelünk ki. A tenyészet jelenleg 200 méhrajt foglal magába.

A méhrajok fő helye a Hargitán található és idény, illetve virágzás szerint pótkocsin Erdélyszerte különböző helyekre szállítjuk őket, hogy ott a virágokat beporozzák.

Mezőgazdaság támogatása

Az EU aktívan elősegíti és támogatja a méhészetet és a méztermelést Romániában/Magyarországon, fiatal vállalkozók és méhészek esetében, mivel ez nagy jelentőséggel bír a növényzet fejlődésében Kelet-Európában. Ugyanakkor a fiatal generációnak lehetőséget kell kínálni arra, hogy feladathoz és jövedelemhez jussanak egy olyan régióban, ahol kevés a munkalehetőség és alacsonyak a bérek. Erdély lakosságának 30%-a mezőgazdaságban dolgozik, és abból keresi kenyerét (hasonlításképpen, Németországban alig 5%, Svájcban ..%). Ezért, a vidék és Románia számára nagy jelentőséggel bír a mezőgazdasági projektek támogatása.

Facebook Comments

Méz Az Ön Saját Méhrajától